سیمان بنایی از مهمترین مصالحی است که در ساخت وسازها مورد استفاده قرار میگیرد. ساخت انواع بنا بدون استفاده از سیمان غیر ممکن بوده و این موضوع نشان دهنده اهمیت سیمان و ویژگیهای منحصربه فرد این ماده است که موجب استحکام و مقاوم سازی بنا میگردد. سیمان بنایی از پرکاربردترین انواع سیمان است. اگر میخواهید در مورد این سیمان و ویژگیهای آن اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
تاریخچه سیمان بنایی
پیش از آنکه به بررسی ویژگیهای این سیمان بپردازیم بهتر است که اشاره ای به تاریخچه سیمان بنایی داشته باشیم. قبل از روی کار آمدن استفاده از سیمان در ایران، آبگیرها را با ملات ساروج اندود میکردند. ساروز از گرد خاکستر اجاق و آب آهک تهیه میگردید و خواص ملاتهای آبی را داشت. اما با راه یافتن سیمان پرتلند به ایران، پیمانکاران و ساختمان سازان برای کارهای بنایی از ملات سیمان باتارد استفاده میکردند. این ملات متشکل از سیمان پرتلند، خمیر یا دوغاب آهک شکفته ، ماسه خاکدار بود. با استفاده از این ملات به راحتی بسیاری از کارهای بنایی به خوبی صورت میگرفت.
اما به دلیل مشکلاتی که در تامین آهک شکفته وجود داشت و ورود افراد غیر متخصص و غیرحرفهای به کار بنایی استفاده از این ملات خیلی کاهش یافت. اما پس از مدتی صحبت از سیمان و ملات بنایی مطرح شد و این سیمان با یک قسمت سیمان پرتلند و دو قسمت گرد آهک شکفته معرفی گردید. سیمان بنایی برای نخستین بار در ایران توسط کارخانه سیمان فارس و مطابق با استانداردهای ملی تولید شد. البته تولید آن بعد از گذشت مدتی متوقف شد. امروزه انواع سیمان توسط کارخانجات مختلف در کشور تولید میشود و میتوانید برای خرید سیمان به آنها مراجعه کنید.
معرفی سیمان بنایی
سیمان بنایی در واقع نوعی چسباننده آبی بشمار میرود که از آن در ساخت ملاتهای مختلف برای کارهای بنایی استفاده میکنند. این سیمان عمدتا به شکل ملات در سازههای مختلف برای اتصال آجر، سنگ و یا بلوک به یکدیگر استفاده میشود. سیمان بنایی از کلینکر سیمان پرتلند، مواد غیر آلی و مواد آلی تشکیل شده است. این مواد غیرآلی میتوانند پرکنندههایی مانند سنگ آهنک یا خوراک خام آسیاب شده باشند. ملات ساخته شده از سیمان بنایی دارای قدرت جذب آبی حدود جذب آب ملاتهای سیمانی بدون مواد حباب هواساز است.
در ساخت ملاتها و اندودهای بنایی عمدتا از چسبانندههایی استفاده میشود تا کارایی و ظرفیت نگهداری آب ملات تازه شده بهبود یابد. این چسبانندهها میتواند ترکیبی از سیمان، پوزولانها، روباره آهن گدازی، آهک هیدراته یا آهک هیدرولیکی و پر کننده باشد.
انواع سیمان بنایی
سیمان بنایی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
· سیمان پرتلند سنگ آهکی
این سیمان از سیمان بنایی کلینکر، سیمان پرتلند، سنگ آهک و گچ با درصد 6 تا 20 درصد سنگ آهک اضافی مطابق با استانداردهای اروپا تولید شده است. این نوع سیمان به دلیل چسبندگی عالی و ویژگیهای منحصربه فردی که دارد عمدتا در بتن ریزیهای حجیم و مناطق در معرض خطر سولفات مورد استفاده قرار میگیرد.
· سیمان بنایی لاتریت ها
این نوع سیمان از خاکهای لاتریتی که 750 درجه سلسیوس حرارت دیدهاند تولید میشود و دارای 70 درصد سیمان و 30 درصد لاتریت پخته و آهک است. این سیمان بنایی از مقاومت بالایی برخوردار است.
· سیمان بنایی با سرباره زیاد
این نوع سیمان دارای قدرت چسبانندگی بالایی است و متشکل از 20 درصد کلینکر سیمان پرتلند، 70 درصد وزنی سرباره، گچ و افزودنی حباب هواساز است. این سیمان مقاومت بالایی دارد و عمدتا در سازههای دریایی و زیر زمینی مورد استفاده قرار میگیرد.
· سیمان بنایی سرباره- خاکستر بادی
این سیمان از سرباره و خاکستر بادی تولید میشود و با توجه به هزینه بالای آسیاب استفاده از این سیمان اصلا مقرون به صرفه نیست.
ویژگی سیمان بنایی
از جمله ویژگیهای سیمان بنایی میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- ایجاد چسبندگی مناسب سیمان بنایی با سایر مصالح
- عملکرد و کارایی بهتر ملات سیمان بنایی نسبت به سایر ملاتهای سیمانی
- جمع شدگی کمتر ملات سیمان بنایی نسبت به ملات سیمانی
- پایداری بیشتر در مقابل حمله شیمایی ، جذب آب کمتر و مقاومت در برابر خسارت ناشی از یخ زدگی
- دارای قابلیت جذب آب حدود نصف جذب آب ملاتهای سیمانی بدون مواد حباب هوا ساز
مهمترین مزایای سیمان بنایی
سیمان بنایی با توجه به ویژگیهای منحصربه فردی که دارد ارزان بوده و کاملا با محیط زیست سازگار است. از جمله مزایای این نوع سیمان میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- چسبندگی بالا
- امکان نگهداری آب در ملات و دوام بیشتر
- آب بندی مناسب و عدم نفوذپذیری
- مقرون به صرفه و اقتصادی
- مقاومت در برابر عوامل شیمیایی و حملات سولفاتها
- کاهش آلودگی کربن دی اکسید
- گرمای هیدراتاسیون کمتر
تفاوت سیمان بنایی فله ای با کیسه ای
انواع سیمان بعد از تولید در سیلوهای خاصی ذخیره میشود تا به کارگاه انتقال یابد. انتقال سیمان به دو شکل فلهای و پاکتی انجام میشود. در روش پاکتی سیمان پاکتی تیپ 5 و سایر سیمانها در پاکتهای استانداردی با وزن 25 یا 50 کیلوگرم و از جنس کاغذ سه لایه یا پلاستیک به بازار عرضه میشود. این کیسهها مانع از نفوذ رطوبت به سیمان میشوند.
در سیمان فله ، ماشین مخصوص حمل سیمان در زیر سیلو بارگیری انجام میدهد و آن را به کارگاه منتقل میکند. هنگام تخلیه بعد از اتصال لوله رابط به سیلو، افزایش فشار موجب ایجاد جریان هوا در لوله و انتقال ذرات سیمان همانند سیال داخل سیلو میگردد.
کاربردهای سیمان بنایی
سیمان بنایی در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- بتن ریزیهای حجیم
- آجرکاری، بلوک کاری، کف پوشها و جداول
- سازههای دریایی
تفاوت بتن و سیمان بنایی
سیمان بنایی مادهای کاملا پودری است که از خاک رس و آهک تشکیل میگردد. اما بتن از ترکیب ماسه، سیمان، سنگدانه و آب تولید میشود. برای ساختن بتن از 10 الی 15 درصد سیمان استفاده میشود و به دلیل فرآیند هیدراتاسیون با گذشت زمان بتن مستحکمتر میشود. به طور کلی سیمان بنایی بخشی از ماده تشکیل دهنده بتن است و این دو کاملا با یکدیگر متفاوت بوده و یکسان نیستند.
خرید سیمان بنایی
سیمان بنایی در مقایسه با سایر سیمانها قیمت ارزانتر و مقرون به صرفهتری دارد. زیرا در ساخت این محصول از سنگ آهک استفاده میشود و معادن سنگ آهک بسیاری در کشور وجود دارد که موجب کاهش قیمت نهایی آن میگردد. برای خرید انواع سیمان با قیمت مناسب میتوانید به وبسایت خانه سیمان که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت دارد مراجعه کنید.
این مجموعه انواع سیمان را بدون واسطه به دست مصرف کنندگان میرساند و همواره در تلاش است شرایط مطلوبی را برای هموطنان خود فراهم نماید تا بتوانند فعالیتهای اقتصادی چشمگیرتری داشته باشند. در همین راستا نیز همیشه اطلاعات سایت خود را بروز رسانی میکند. بنابراین برای اطلاع از قیمت سیمان سفید و … در هر لحظه به طور دقیق کافی است به این وبسایت مراجعه کنید و وضعیت مالی پروژههای خود را مدیریت نمایید.